K33 Research Bu Dev Altcoin İçin Uyardı: Elveda Deme Zamanı!

K33 Research’teki kripto araştırmacıları, Cardano hakkında olumsuz bir görüş paylaştılar. Araştırmacılar, altcoin projesinde net ve önemli bir kullanım eksikliği olduğunu ileri sürüyorlar. Bu yüzden de insanları ADA yatırımlarını satmayı düşünmeye çağırıyorlar.

K33 Research: Cardano, önemli bir şeyi kaçırıyor!

K33 Research adlı tanınmış bir kripto araştırma grubu, Cardano’nun önemli bir şeyi kaçırdığını söylüyor. Bu da yerel tokeni ADA’ya değer veren pratik bir kullanım. Bu bağlamda araştırmacılar şu açıklamayı yapıyor:

Bir akıllı sözleşme ağı için tokenın değerli olması için iyi bir nedene ihtiyacı vardır. Ancak Cardano’da bu neden ya da bunu elde etmek için net bir plan yok.

Altcoin projesinde eksik olan ne?

Cardano’yu seven bazı kişiler ağın her gün yaklaşık 90.000 işlem yaptığını belirtiyor. Ancak K33 Research, bu işlemlerin Blockchain üzerinde pek bir şey ifade etmediğini ileri sürüyor. Bu doğrultuda, “Cardano Ağı’nda tokenları hareket ettirmek ve tokenları elinde tutan bir grup insanın daha fazla faaliyet varmış gibi davranması dışında pek bir şey olmuyor” diyorlar. K33 Research ayrıca, gerçek faaliyetlerini kanıtlayabilen diğer Blockchain’lerin aksine, Cardano’da önemli şeyler olduğunu gösteren dış kaynaklardan hiçbir kanıt olmadığını söylüyor. Altcoin için bu kanıt eksikliğini ‘çelişki kanıtı’ olarak adlandırıyorlar.

Cardano Blockchan’de herhangi bir stablecoin yok

Rapora göre, pek bir şey olmadığının en büyük işareti Cardano’daki stablecoin’lerin durumu. K33 Research, USDT ve USDC gibi büyük stablecoin’lerin Cardano’da olmadığına dikkat çekiyor. Bu yüzden, çok fazla önemli merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinin devam etmediğini ima ediyorlar. Cardano’daki stablecoin’lerin Cardano tarafından desteklendiği ve raporun “hiçbir şey için başka bir kelime” olarak adlandırdığı dolar başına 76 sent değerinde olduğu söyleniyor.

Altcoin için sırada ne var?

K33 Research, Cardano’nun geleceği hakkında olumlu bir düşünceye sahip değil. Cardano’yu fazla ilgi görmeden başlayan ve daha sonra önemini yitiren diğer Blockchain projeleriyle karşılaştırıyorlar. Başarılı Blockchain’lerin değiştiğini ve geliştiğini söylüyorlar. Ancak büyük fikirlerle başlayan ancak gerçek bir kullanımı olmayanların sonunda çekiciliğini kaybettiğini belirtiyorlar. Bu fikri açıklamak için IOTA, NEO ve EOS’u örnek veriyorlar.

Altcoin projesinin mevcut piyasa değeri 19 milyar dolar. Bununla birlikte, K33 Research bunun temel nedenini farklı kripto borsalarında mevcut olmasına bağlıyorlar. Bunun da yeni yatırımcıları çektiğini ifade ediyorlar. Rapor, Cardano hakkında anlatılan hikayeyi eleştiriyor. Bunu kriptoya yeni başlayan insanların kafasını karıştıracak “bilimsel saçmalıklar” olarak nitelendiriyor. Bu nedenle K33 Research, daha az yeni yatırımcı bekliyor. Dolayısıyla, ADA’nın uzun vadeli uygulanabilirliğini sorgulayarak bu çekiciliğin azalmasını bekliyor. Yavaş ilerleyen sürece rağmen rapor şu sonuca varıyor:

Tüm işaretler ADA’nın kripto dünyasında giderek daha az önemli hale geldiğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir