İki taraf da şikayetçi… Restoranlara zam yağmuru

In Midst of New Year, Restaurant Prices Soar Amidst Price Hikes

With the new year, various items from taxes to grocery bags received price hikes. This situation led food and beverage sector businesses to raise menu prices by up to 20%. Industry representatives claim that prices were increased due to rising costs, while citizens are expressing their outrage.

What Do Industry Representatives Say?

According to Nefes Newspaper, some industry representatives commented, “If it’s expensive, don’t go,” while others stated that the hikes are not justified.

Mehmet Bülent Deniz, the Chairman of the Consumer Union Federation, expressed concerns about the increases, stating, “We observe significant increases in service sector businesses. This is unacceptable. Despite high turnover in fast consumption points and food prices stabilizing, we are seeing high increases. This is opportunism. People are moving away from cafes and restaurants,” he said.

“If It’s Expensive, Don’t Go”

Ramazan Bingöl, Chairman of the All Restaurants and Tourism Association, said, “Whether it’s expensive or not is up to the customer to decide. The materials used, location, and rents are factors in pricing. If it’s expensive, don’t go,” he stated.

Discounted Days Are Coming

Kaya Demirer, President of the Tourism Restaurants Investors and Gastronomy Establishments Association, addressed the criticism of exorbitant prices, stating, “We are also suffering due to businesses engaging in opportunistic behavior.”

Demirer mentioned that businesses are planning to organize campaigns offering more affordable prices or more products at the same price on slower days of the week or different time slots. He said, “Unfortunately, we are going through a challenging period where both sides are right. Our desire is to take care of our guests during this period.”

Decline in Customer Numbers

Ebru Köktürk Korali, Chairman of the Istanbul Chamber of Commerce 17th Restaurant, Food, and Beverage Committee and a Member of the TURYİD Board, noted that there has been a decrease in customer numbers by up to 25%.

Related Posts

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

‘VakıfBank’ta güçlü büyüme devam edecek’

VakıfBank’ın 71. Olağan Genel Kurul toplantısı, 24 Nisan 2025 tarihinde İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019 yılından bu yana Genel Müdürlük koltuğunda bulunan Abdi Serdar Üstünsalih’in görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir