Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

Open Computer Agent: Özellikler ve Sorunlar

Open Computer Agent, temel görevlerde yeterli performans göstermekle birlikte, karmaşık işlemlerde zorluklar yaşayabiliyor. TechCrunch’un yaptığı testlerde, aracın CAPTCHA testlerinde başarısız olduğu ve bazı işlemleri tamamlayamadığı belirtildi. Ayrıca, aracı kullanmak isteyenlerin sanal bir sıraya girmesi gerekiyor ve bekleme süresi de değişkenlik gösterebiliyor.

Alibaba yeni yapay zeka modeli Qwen3’ü tanıttı

Yeni Görüntü Tanıma ve Konumlama Özellikleri

Hugging Face ekibinin amacı, gelişmiş bilgisayar ajanları üretmek değil, açık kaynaklı modellerin ne kadar düşük maliyetlerle çalıştırılabildiğini göstermek. Qwen-VL modelleri, görüntü işleme yetenekleriyle dikkat çekiyor. Bu modeller, bir görseldeki herhangi bir öğeyi tespit edebiliyor ve bu öğeye sanal ortamda tıklayarak işlem yapabiliyor. Bu özellik, ajanların karmaşık görevleri otomatikleştirmek konusunda ne kadar ileri gittiğini gösteriyor.

Hugging Face’den yapay zekayı cebe sığdıran yenilik

İş Dünyasında Yatırımlar Artıyor

KPMG’nin son araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 65’i yapay zekâ ajanlarını test etmeye başladı. Markets and Markets verilerine göre, yapay zekâ ajan pazarı 2025 yılında 7.84 milyar dolar iken, 2030’da 52.62 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu artış, şirketlerin üretkenliği artırmak için yapay zekâ ajanlarına yönelmesini gösteriyor.

Ajanlar Geleceği Şekillendiriyor

Hugging Face’in Open Computer Agent’ı, şu an sınırlı olsa da, ajanik teknolojilerin geleceğine ışık tutuyor. Açık kaynaklı sistemlerin yaygınlaşmasıyla, bu tür araçların işlevselliği artacak. Bilgisayar üzerinde işlem yapan, görselleri tanıyan ve kararlar alan ajanlar, yapay zekânın günlük yaşamdaki rolünü güçlendirecek.

Related Posts

Evrendeki sırrı çözülemeyen patlamalar ne anlama geliyor?

Evrendeki sırrı çözülemeyen patlamalar ne anlama geliyor?

Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir